Over mij

Mijn naam is Carine Goos. In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik heb ruim 12 jaar met veel passie in een groot revalidatiecentrum in Haren gewerkt. Hier heb ik veel werkervaring opgedaan met veel verschillende klachten en aandoeningen. Ondanks dat ik veel mensen heb kunnen helpen, merkte ik dat enkel fysiotherapie een beperkt inzicht geeft in het ontstaan van klachten en hoe deze in stand gehouden worden. Ik raakte al vrij snel gefascineerd door de Oosterse geneeskunde en met name acupunctuur. In 2010 heb ik de stap genomen om de studie Acupunctuur aan TCMA te starten. In 2013 heb ik de opleiding Acupunctuur met succes afgerond. Lichaam en geest zijn in mijn ogen onlosmakelijk verbonden met elkaar en de Chinese Geneeskunde (waaronder acupunctuur) besteden daar volle aandacht aan. Er wordt gezocht naar de oorzaak van de klachten in plaats van alleen de symptomen. Een behandelmethode waar ik volledig achter sta.

In 2014 ben ik met mijn gezin vanuit Groningen verhuisd naar de Polder. De plek waar ik geboren en getogen ben. Na mijn verhuizing en het moederschap vond ik dat het tijd werd om mijn hart te volgen. Mijn passie en enthousiasme voor acupunctuur wilde ik voortzetten en ben daarom in 2016 mijn eigen praktijk in Emmeloord gestart. Ik heb mijn eigen Acupunctuur praktijk een paar jaar gecombineerd met mijn werkzaamheden als fysiotherapeut in het Centrum voor Revalidatie in Haren. De praktijk liep zo goed dat ik een moeilijke keus moest gaan maken. Inmiddels moeder van 3 zoons (5, 3 en 1 jaar) heb ik ervoor gekozen om mijn werk als fysiotherapeut voorlopig neer te leggen en me volledig te richten op Acupunctuur Emmeloord. Mijn fysiotherapeutische kennis hou ik zeker bij en in de toekomst sluit ik niet uit het te gaan combineren. Wat is er nou mooier om te werken met kennis van de Westerse medische wereld in combinatie met de Oosterse geneeskunde? Niet competitief, maar zoekend waar de twee elkaar kunnen aanvullen!

Mijn werkwijze is nuchter en vol enthousiasme met voldoende aandacht en tijd voor de patiënt!