Acupuncturisten

Carine Goos

Mijn naam is Carine Goos en ik ben de oprichter van Acupunctuur Emmeloord. In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik heb ruim 12 jaar met veel passie in een groot revalidatiecentrum in Haren gewerkt. Hier heb ik veel werkervaring opgedaan met veel verschillende klachten en aandoeningen. Ondanks dat ik veel mensen heb kunnen helpen, merkte ik dat enkel fysiotherapie een beperkt inzicht geeft in het ontstaan van klachten en hoe deze in stand gehouden worden. Ik raakte al vrij snel gefascineerd door de Oosterse geneeskunde. In 2010 heb ik de stap genomen om de studie Acupunctuur aan TCMA te starten. In 2013 heb ik de opleiding Acupunctuur met succes afgerond. Lichaam en geest zijn in mijn ogen onlosmakelijk verbonden met elkaar en de Chinese Geneeskunde besteden daar volle aandacht aan. Er wordt gezocht naar de oorzaak van de klachten in plaats van alleen de symptomen. Een behandelmethode waar ik volledig achter sta.

In 2014 ben ik met mijn gezin vanuit Groningen verhuisd naar de Polder. De plek waar ik geboren en getogen ben. Na mijn verhuizing en het moederschap vond ik dat het tijd werd om mijn hart te volgen. Mijn passie en enthousiasme voor acupunctuur wilde ik voortzetten en ben daarom in 2016 mijn eigen praktijk in Emmeloord gestart. Ik heb mijn eigen Acupunctuur praktijk een paar jaar gecombineerd met mijn werkzaamheden als fysiotherapeut in het Centrum voor Revalidatie in Haren. De praktijk liep al snel zo goed dat ik een moeilijke keus moest gaan maken. Inmiddels moeder van 3 zoons koos ik ervoor om mijn werk als fysiotherapeut neer te leggen en me volledig te richten op Acupunctuur Emmeloord.

De beslissing om me volledig op Acupunctuur Emmeloord te gaan richten pakte ontzettend goed uit en ik heb daar dan ook geen moment spijt van gehad. Inmiddels is de praktijk zo gegroeid dat ik de hulpvragen niet meer alleen gedaan kreeg en werken er 2 zelfstandige acupuncturisten binnen de praktijk om de wachtlijsten zo klein mogelijk te houden. Allebei hebben ze in het verleden hun stages onder andere binnen de praktijk gedaan en ik ben erg blij met deze toppers.

Mede dankzij hun werkzaamheden (én mijn doorzettingsvermogen ;)) heb ik in 2023 de studie Chinese Kruidengeneeskunde kunnen afronden. Zo kunnen we binnen de praktijk een compleet pakket aanbieden. Acupunctuur, Kruiden of een combinatie. Ik ben ontzettend geboeid door het vak en elke dag gemotiveerd door de prachtige resultaten!

Margaret Jager – Bisschop

Mijn naam is Margaret Jager- Bisschop, ik ben getrouwd, moeder van drie volwassen kinderen en opgegroeid in de Noordoostpolder. In het verleden heb ik als kraamverzorgster en doktersassistente gewerkt en momenteel ben ik, naast mijn werkzaamheden als acupuncturist, medisch secretaresse bij het Antonius ziekenhuis.

Door toeval en uit nieuwsgierigheid ben ik in aanraking gekomen met Chinese Geneeskunde. Mijn nieuwsgierigheid is na het volgen van diverse opleidingen alleen maar groter geworden. Na het afronden van 7 jaar hbo-studies in de Traditionele Chinese Geneeskunde, waaronder acupunctuur, ben ik als zelfstandig acupuncturist gestart.

Tijdens mijn opleiding heb ik o.a. stage gelopen bij Acupunctuur Emmeloord en voelde me toen gelijk prettig binnen de praktijk. In 2020 kreeg ik, nadat ik mijn opleiding afgerond had en als zelfstandige gestart was, de mogelijkheid om een samenwerking met Carine aan te gaan. Deze kans kon ik natuurlijk niet laten lopen.

In mijn werk als acupuncturist heb ik als uitgangspunt dat lichaam en geest nauw samenwerken en er een enorme verbondenheid heerst tussen de diverse systemen in ons lichaam. In een tijd waarin we veel van ons lichaam en onze geest vergen, kunnen deze systemen in disbalans raken wat veel uiteenlopende klachten geeft. Mijn passie is om hierin mensen te helpen en gebaseerd op de eenvoud en rijkdom van de Klassieke Acupunctuur. Ik vind het heel bijzonder om te ervaren dat dit eeuwenoude concept nog steeds naadloos past op de ziektebeelden van nu.

Esmee Wezeman

Mijn naam is Esmee Wezeman, sinds de zomer van 2023 werk ik met veel plezier samen met Carine en Margaret in de praktijk.

Ik ben opgegroeid in de Noordoostpolder maar woon inmiddels al drie jaar met veel plezier in Zwolle.
In het verleden heb ik gewerkt in de accountancy en de opleiding HBO bedrijfseconomie afgemaakt, uiteindelijk was dit werkveld niet waar mijn hart lag. Daarnaast heb ik jaren op een kleinschalige bio boerderij gewerkt. Hier ontstond mijn liefde voor planten en voeding.

Ik geniet van de creativiteit in de keuken en de verschillende karakters van kruiden en groentes. Ook hier heeft Chinese Geneeskunde een invloed gehad. Op een dag tijdens het reizen kreeg ik het eerste boek over Traditioneel Chinese Geneeskunde in mijn handen. Ik heb het boek niet meer losgelaten en besloten de studie Chinese Geneeskunde te starten. Velen boeken en een aantal jaren verder heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. In deze tijd heb ik stage gelopen bij Carine en ontzettend veel geleerd.

Ik heb nog nooit zo’n passie voor iets gevoeld en ben enorm dankbaar dat ik hier mijn werk van heb mogen maken. Of het nou om een knie blessure gaat, slaap problemen of buikpijn, alle symptomen die het lichaam geeft zijn uitingen van een disbalans.

Met mijn analytische blik en passie voor het vak hoop ik een omgeving te creëren waar lichaam en geest de balans weer terugvinden.

Sylvia Geraerds – Thesingh

Mijn naam is Sylvia Geraerds Thesingh. Vanaf juli 2024 kom je mij wellicht tegen bij Acupunctuur Emmeloord. Daarom stel ik mij graag even voor.  

Ik ben geboren in 1975. Sinds mijn prille jeugd voel ik een sterke verbinding met de natuur. Geleidelijk aan kregen natuurgeneeswijzen en interacties natuur, lichaam en geest steeds meer mijn interesse. Beroepsmatig deed ik hier niets mee. Vanaf 2015 belandde ik in een fase  waarin ik besefte dat ik mijn hart moest gaan volgen. Ik gaf mijn baan als juridisch secretaresse op. Om op 41 jarige leeftijd een geheel nieuw pad te betreden. In 2018 studeerde ik af als TCM Tuinatherapeut. Tuina-massage is net als acupunctuur een behandelvorm vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijzen.

Ondertussen startte ik mijn Tuina-massagepraktijk aan huis op. Hier bleek veel vraag naar. Ik behandel mensen met uiteenlopende hulpvragen op gebied van gezondheid met massage, cupping, guasha en moxa en inmiddels ook met acupunctuur. Daarnaast ben ik massagetherapeut in de jeugdgehandicaptenzorg.

Mijn missie is om klachten aan te pakken en tegelijkertijd samen te werken met de cliënt. De TCM biedt een schat aan kennis op gebied van voeding, leefstijl en beweging die met kleine inspanning en enig discipline goed doen op de vitale energie.

Samenwerking met vakgerichte collega’s lijkt mij fijn. Zomer 2024 rond ik de opleiding klassieke acupunctuur af.  Acupunctuur geeft mij meer behandelmogelijkheden. Al dan niet in combinatie met Tuina. Een mooi moment om de handen in één te slaan en in het team van de praktijk van Carine te starten.

Behalve TCM- beroepsfanaat heb ik een lieve partner en twee volwassen zoons, hou ik van reizen, dieren, lange (dagen) wandelen in de natuur en volg ik een Qigong/Neigong opleiding.