Acupuncturisten

Carine Goos
Mijn naam is Carine Goos en ik ben de oprichter van Acupunctuur Emmeloord. In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik heb ruim 12 jaar met veel passie in een groot revalidatiecentrum in Haren gewerkt. Hier heb ik veel werkervaring opgedaan met veel verschillende klachten en aandoeningen. Ondanks dat ik veel mensen heb kunnen helpen, merkte ik dat enkel fysiotherapie een beperkt inzicht geeft in het ontstaan van klachten en hoe deze in stand gehouden worden. Ik raakte al vrij snel gefascineerd door de Oosterse geneeskunde en met name acupunctuur. In 2010 heb ik de stap genomen om de studie Acupunctuur aan TCMA te starten. In 2013 heb ik de opleiding Acupunctuur met succes afgerond. Lichaam en geest zijn in mijn ogen onlosmakelijk verbonden met elkaar en de Chinese Geneeskunde (waaronder acupunctuur) besteden daar volle aandacht aan. Er wordt gezocht naar de oorzaak van de klachten in plaats van alleen de symptomen. Een behandelmethode waar ik volledig achter sta.

In 2014 ben ik met mijn gezin vanuit Groningen verhuisd naar de Polder. De plek waar ik geboren en getogen ben. Na mijn verhuizing en het moederschap vond ik dat het tijd werd om mijn hart te volgen. Mijn passie en enthousiasme voor acupunctuur wilde ik voortzetten en ben daarom in 2016 mijn eigen praktijk in Emmeloord gestart. Ik heb mijn eigen Acupunctuur praktijk een paar jaar gecombineerd met mijn werkzaamheden als fysiotherapeut in het Centrum voor Revalidatie in Haren. De praktijk liep al snel zo goed dat ik een moeilijke keus moest gaan maken. Inmiddels moeder van 3 zoons koos ik ervoor om mijn werk als fysiotherapeut voorlopig neer te leggen en me volledig te richten op Acupunctuur Emmeloord. Mijn fysiotherapeutische kennis hou ik zeker bij en in de toekomst sluit ik niet uit het te gaan combineren. Wat is er nou mooier om te werken met kennis van de Westerse medische wereld in combinatie met de Oosterse geneeskunde? Niet competitief, maar zoekend waar de twee elkaar kunnen aanvullen!

De beslissing om me volledig op Acupunctuur Emmeloord te gaan richten pakte ontzettend goed uit en ik heb daar dan ook geen moment spijt van gehad. Inmiddels is de praktijk zo gegroeid dat ik, na een prettige stageperiode in de praktijk, Margaret heb gevraagd om na afronding van haar studie de praktijk te komen versterken!

Mijn werkwijze is nuchter en vol enthousiasme met voldoende aandacht en tijd voor de patiënt!

Margaret Jager – Bisschop
Mijn naam is Margaret Jager- Bisschop, ik ben getrouwd, moeder van drie volwassen kinderen en opgegroeid in de Noordoostpolder. In het verleden heb ik als kraamverzorgster en doktersassistente gewerkt en momenteel ben ik, naast mijn werkzaamheden als acupuncturist, medisch secretaresse bij het Antonius ziekenhuis.

Door toeval en uit nieuwsgierigheid ben ik in aanraking gekomen met Chinese Geneeskunde. Mijn nieuwsgierigheid is na het volgen van diverse opleidingen alleen maar groter geworden. Na het afronden van 7 jaar hbo-studies in de Traditionele Chinese Geneeskunde, waaronder acupunctuur, ben ik als zelfstandig acupuncturist gestart.

Tijdens mijn opleiding heb ik o.a. stage gelopen bij Acupunctuur Emmeloord en voelde me toen gelijk prettig binnen de praktijk. In 2020 kreeg ik, nadat ik mijn opleiding afgerond had en als zelfstandige gestart was, de mogelijkheid om een samenwerking met Carine aan te gaan. Deze kans kon ik natuurlijk niet laten lopen.

In mijn werk als acupuncturist heb ik als uitgangspunt dat lichaam en geest nauw samenwerken en er een enorme verbondenheid heerst tussen de diverse systemen in ons lichaam. In een tijd waarin we veel van ons lichaam en onze geest vergen, kunnen deze systemen in disbalans raken wat veel uiteenlopende klachten geeft. Mijn passie is om hierin mensen te helpen en gebaseerd op de eenvoud en rijkdom van de Klassieke Acupunctuur. Ik vind het heel bijzonder om te ervaren dat dit eeuwenoude concept nog steeds naadloos past op de ziektebeelden van nu.