Behandelingen

De eerste afspraak duurt ongeveer 60 minuten en bestaat uit een intakegesprek (vragen over de klacht). U krijgt de gelegenheid uitgebreid te vertellen over uw klacht. Daarnaast vraag ik zaken die van belang zijn om een compleet beeld te krijgen van uw klacht. Daarna doe ik onderzoek door middel van pols-, tong- en buikdiagnose. Op basis van deze gegevens maak ik een behandelplan. Tijdens de intake probeer ik altijd tijd over te houden om de eerste behandeling te geven. De behandeling gebeurd door middel van het plaatsen van naalden in verschillende acupunctuurpunten. Dit zijn zeer dunne steriele naaldjes en worden eenmalig gebruikt en weggeworpen. Acupunctuur is vrijwel pijnloos, al kan het aanprikken van een punt even gevoelig zijn op het moment dat het naaldje door de opperhuid gaat (vergelijkbaar met een speldenprikje). Wel kunt u een tintelend of zwaar gevoel ervaren. Behandeling zonder naalden is ook mogelijk (onder andere bij kinderen of mensen die bang zijn voor naalden).

De volgende afspraak is een volledige behandeling en duurt ongeveer 45 minuten. Na een kort onderzoek worden naalden in verschillende acupunctuurpunten geplaatst, waarna u ongeveer 20 min. ontspannen blijft liggen, zodat de naalden hun werk kunnen doen. Het aantal naalden dat per behandeling wordt toegepast is wisselend. Meestal gaat het om 2-10 naaldjes bij volwassenen.

Voor kinderen, sportblessures en behandeling voor stuitligging gebruik ik aangepaste onderzoek- en behandelmethodes met aangepaste tijden. Meer informatie kunt u vinden onder indicaties en tarieven.

Het aantal behandelingen hangt af van de ernst en aard van uw klachten.